Doğada birçok  bitki bulunuyor ve bu bitkiler insan vücudunu olumlu yönde etkileyip birçok probleme iyi geliyor. Aspir yağının geçmişe 4000  seneye dayansa da  özellikle son zamanlarda daha fazla tercih edilen ve birçok hastalık için kullanılan bir yağ türüdür. Aspir yağının şu an için Hindistan’da çok fazla üretimi gerçekleştirilmektedir. Etkisini en kısa zaman içerisinde görebilmek için düzenli tüketim bunun yanı sıra ölçülü kullanım son derece önemlidir.

Aspir Yağı Nedir?

Aspir yağı; aspir bitkisinden soğuk sıkım yöntemi ile çıkarılan bir yağ türüdür. Bu bitki çok yıllıktır. Bu bitkinin  turuncu, kırmızı ve sarı renklerine sahip çiçekleri bulunur. Yağın içerisinde oldukça fazla oranda doymamış yağ bulunmaktadır. İçerisinde sağlığa yararları bulunan birçok vitamin ve mineral yer alır. Aynı zamanda sadece vücut sağlığı için değil hem cilt hem de saç bakımı için de insanlar tarafından tercih edilir.

Aspir Yağının Faydaları 

Aspir yağının içerisinde birçok birleşene rastlamak mümkündür.  Bu bileşenler sebebiyle de insanlarda meydana gelen rahatsızlıkları kısa zaman içerisinde giderir ve hastalıkları önleyici özelliği bulunur. İşte aspir yağının faydaları aşağıdaki gibidir

  • Aspir yağı; içerisinde bulunan maddeler sebebiyle metabolizmayı hızlı bir şekilde çalıştırarak yağ yakımını da hızlandırır. Bu nedenden dolayı kilo vermek isteyen kişilere yardımcı olarak, kilo vermelerini sağlar.
  • Aspir yağı dolaşım sisteminde meydana gelen olumsuzluklara birebirdir. Damarlarda oluşan rahatsızlıkları giderir ve aynı zamanda rahatsızlık oluşumuna engel olur. Kalbe iyi geldiği kanıtlanmıştır.
  • Vücutta stres meydana geldiğinde tüketilen aspir yağı stresi belirli bir zaman sonra yok eder ve vücuda rahatlama hissi sağlar.
  • Anksiyete, depresyon ve kaygı bozukluğu çağımızın rahatsızlıklarındandır. Birçok kişide görülmektedir. Aspir yağı rahatsızlıkların giderilmesinde çok etkilidir.
  • Aspir yağı bağışıklık sistemini olumlu bir şekilde etkiler ve düzenli tüketim sonrasında vücut direnç kazanarak bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
  • Aspir yağı hazımsızlık ve kabızlık şikâyeti bulunan kişiler için kullanıldığında bu problemleri en kısa süre içerisinde yok eder. Çünkü aspir yağının içerisinde bulunan maddeler sindirim sisteminin hızlanmasına sebep olur.
  • Aspir yağının içeriğinde E vitamini fazla bir şekilde bulunur. Saçların e vitaminine ihtiyacı olduğu için; saçlarda meydana gelen dökülme, saç diplerinde oluşan kepeklenme, saç uçlarında meydana gelen kırılma, saç diplerinde zaman zaman kendini gösteren yara gibi sorunları ortadan kaldırır ve saçların kuvvetlenmesine yardımcı olur.
  • Saçlar gibi cildinde E vitamini ihtiyacı vardır. Aspir yağı cilde uygulandığı zaman; cildin görünümünü bozan siyah noktaları kaybeder. Ciltte bulunan lekelerin zamanla rengini ton ton açarak yok olmasını sağlar. Sivilceler için etkilidir ve sivilce meydana gelmesini engelleyerek ciltte bulunan kusurları giderir.
  • Aspir yağı bayanlarda adet döneminde ağrı, sızı, şişkinlik, hazımsızlık gibi sorunların olmamasını sağlar. Aynı zamanda adet döngüsünde düzensizlik meydana geliyor ise düzenli kullanım sonucunda bu sorunu da giderir.
  • Romatizma şiddetli ağrıya sebep olan bir rahatsızlıktır. Romatizma ağrılarını geçirmek ve kan dolaşımının hızlı bir şekilde olmasını sağlamak için aspir yağı kullanılabilir.

Aspir Yağı Nasıl Kullanılır?

Aspir yağı günlük rutin olarak kullanıldığında fayda sağlayan bir yağ türüdür. Cilt için kullanılacak ise öncelikle pamuk yardımı ile cilde sürülür ve daha sonra cilde birkaç dakika masaj yapılır. Cilt için gece yatmadan evvel sürülmesi tavsiye edilir. Saç bakımı için tercih edilecek ise; şampuanın içerisine bir miktar katılabilir. Aynı zamanda saçlar yıkanmadan yarım saat evvel saç diplerine ve saç uçlarına sürüp yarım saat bekletilip, daha sonra durulanmalıdır. Aspir yağı ağız yolu ile alınacak ise suyun içerisine eklenip tüketilebilir.

 Aspir Yağı Günlük Ne Kadar Tüketilir?

Aspir yağının günlük düzenli kullanımı önemlidir. Fakat miktarı da büyük önem taşır. Aspir yağı kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlardan en önemlisi budur. Aspir yağı günde en fazla 1 tatlı kaşığı kadar vücuda alınmalıdır.

Aspir Yağının Besin Değeri

Aspir yağı genelde birçok probleme şifa bulmak için kullanılan yağ türüdür. 100 gram Aspir yağında bulunan besin değeri aşağıdaki gibidir

Kalori 120 kcal

Protein 0 gram

Şeker 0 gram

Diyet lifi 0 gram

Potasyum 0  mg

Karbonhidrat 0 gram

Sodyum 0 mg

Tekli doymamış yağ 10 gram

Çoklu doymamış yağ 2 gram

Doymuş yağ 1 gram

 Aspir Yağı Nerelerde Kullanılır?

Aspir yağı birçok rahatsızlığı iyileştirmek için kullanılır. Vücuda faydalarının olduğu kadar saç bakımı ve cilt bakımı için de tercih edilip saç ve ciltte bulunan sorunları gidermek için de kullanılmaktadır. Vücut, saç, cilt için kullanılmak isteniyor ise mutlaka aksatılmadan kullanılması gerekir.

Aspir Yağı İle Yemek Yapılır mı?

Aspir yağı sağlıklı olan bir yağ çeşidi olduğu için yemek yapılabilir. Farklı bir aromaya sahiptir ve genel olarak pirinç  katılan yemeklerin içerisine konabilir. Yemeklerin içerisine eklendiği zaman lezzet katar. Yemeklerin içerisinde ekleneceği zaman bir tatlı kaşığı kadar eklenmesi tavsiye edilir.

 Aspir Yağı Nerede Satılır?

Aspir yağı marketlerde kolay kolay bulunmaz. Fakat bütün aktarlarda yer alan bir yağdır. Dolayısı ile size en yakın aktarlarda aspir yağını kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

Aspir Yağı Fiyatı

Aspir yağının farklı ebatları bulunmaktadır. Boyutlarına göre ise fiyatı farklıdır. 250ml Aspir yağının fiyatı ortalama 30-35 TL arasındadır.

 Aspir Yağı Zayıflama

Aspir yağı zayıflatır mı? Aspir yağı kilo vermek isteyen kişiler için kullanılan bir yağdır. Vücutta bulunan yağ seviyesini normal seviyeye getirir ve metabolizmayı olduğundan daha fazla çalıştırır. Bireyler düzenli kullanıldığında kısa zaman içerisinde istedikleri sonuca aspir yağı ile ulaşabilirler.

 Aspir Yağı Zararları

Aspir yağı zararsızdır ancak gereğinden fazla vücuda alınır ise o zaman tansiyonda dengesizlik, ishal gibi sorunları ortaya çıkarır. Bu nedenden dolayı ölçüsü açılmadan tüketimi gerçekleştirilmelidir.

 

( Toplam 30 kez ziyaret edildi, 1 ziyaret bugün )