Bitkinin tamamı, özellikle de Maydanoz bitkisinin yaprakları tedavi edici değeri nedeniyle Alternatif tıp’da kullanılmaktadır. Maydanozun ana kimyasal bileşenleri arasında limonen, miristisin, öjenol, apigenin, luteolin, apian ve chrysoeriol bulunur. Aynı zamanda antiseptik, idrar söktürücü, antiartritik, anti-romatizmal, büzücü, sindirim, mide, tonik, detoks ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. İşte maydanoz yapraklarının harika sağlık yararlarından bazıları.

Maydanozun Faydaları

bkz: ( Maydanozun faydaları ve zararları nelerdir? )

Detoksifikasyon için harika

Maydanozun en büyük sağlık yararlarından biri vücudu detoksifiye etme yetenekleridir. Bu bitkinin idrar söktürücü özellikleri, tehlikeli toksinlerin idrar yoluyla vücuttan atılmasına yardımcı olur ve kanı arındırır ve vücudun tüm dokularına sorunsuz oksijen akışını sağlar.

Kemik sağlığını destekler

Maydanoz kemik sağlığı için çok önemli olan K Vitamini ile doludur. Kemik mineral yoğunluğunu artıran kemik yapıcı proteinleri destekleyerek daha güçlü kemikler oluşturmaya yardımcı olur. Aynı zamanda artrit ve romatizmayı da önler.

Adet problemlerini tedavi eder

Maydanozda bulunan kimyasal bileşikler , adet döngüsünü düzenlemeye yardımcı olur ve menstürasyonla ilişkili kramplar, yorgunluk, mide bulantısı, baş ağrısı ve sırt ağrısından kurtulma sağlar.

Sindirim sistemini güçlendirir

Maydanoz yüzyıllardır yiyecekleri süslemek için kullanılmıştır. Bu bitkinin günlük diyetinize dahil edilmesi sindirim sistemini uyarır ve güçlendirir. Aynı zamanda şişkinlik ve hazımsızlıktan kurtulma sağlar.

Kalp hastalığıyla savaşır

Maydanoz, sağlıklı bir kalbi korumak için gerekli olan önemli bir B vitamini bileşiği olan folat içerir. Normal amino asit seviyelerinin korunmasına yardımcı olur ve böylece herhangi bir kardiyovasküler hastalığı önler.

Maydanoz, yemeğimize harika lezzet veren bir bitkiden daha fazlasıdır, tıbbi özelliklerle dolu güçlü bir alternatif tıp bitkisidir. Bu yüzden, maydanozun harika sağlık yararlarını takdir etme ve onları sağlığımız için kullanma zamanı.

 

Kaynaklar:

1- Parsley: a review of ethnopharmacology, phytochemistry and biological activities2- Critique of medicinal conspicuousness of Parsley(Petroselinum crispum): a culinary herb of Mediterranean region3- Antifungal and antibacterial activities of Petroselinum crispum essential oil

( Toplam 40 kez ziyaret edildi, 1 ziyaret bugün )